В ООН закликали Росію надати Червоному Хресту доступ до всіх військовополонених

12:18, 15 жовтня 2022
В Організації Об'єднаних Націй закликали Москву не перешкоджати роботі Червоного Хреста та надати доступ до всіх військових, що перебувають у полоні.
В ООН закликали Росію надати Червоному Хресту доступ до всіх військовополонених
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Організації Об'єднаних Націй закликали Росію надати доступ Міжнародному комітету Червоного Хреста до всіх військових, що перебувають у російському полоні. Про це йдеться у заяві речника генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка.

«Генеральний секретар (ООН – ред.) знову звертається до Росії з проханням надати Міжнародному комітету Червоного Хреста повний доступ до всіх військовополонених відповідно до міжнародного гуманітарного права, включаючи Третю Женевську конвенцію», – зазначив Дюжаррік.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вдячний генсекретарю ООН за цей заклик.

"Вдячний Антоніу Гутеррешу за заклик до росії надати Червоному Хресту доступ до всіх військовополонених - як того вимагає міжнародне гуманітарне право та Третя Женевська конвенція", - написав він у Телеграм. 

Раніше ми писали, що 13 жовтня було проведено черговий обмін полоненими. В результаті вдалося звільнити 20 захисників України. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва