2,44 млн гривень хабаря: повідомлено про підозру директору одного з держпідприємств у оборонній сфері

16:15, 25 жовтня 2022
Директору одного з приладобудівних підприємств повідомлено про підозру у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.
2,44 млн гривень хабаря: повідомлено про підозру директору одного з держпідприємств у оборонній сфері
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 25 жовтня, детективами НАБУ повідомлено про підозру у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2,44 млн гривень, директору одного з приладобудівних підприємств, що входить до Державного концерну «Укроборонпром». Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор держпідприємства, шляхом зловживання службовим становищем, у період з вересня 2016 року по січень 2017 року здійснив безпідставну оплату за поставку товарів військового призначення на користь ТОВ «Оптимумспецдеталь».

«Незважаючи на те, що фактично поставки не відбувались, держпідприємство перерахувало на рахунки товариства понад 4 млн гривень. У подальшому, відповідно до раніше узгодженого злочинного плану, фактичний керівник «Оптимумспецдеталі» за приховування злочинних дій передав директору держпідприємства неправомірну вигоду на загальну суму понад 2,44 млн гривень.

Крім того, з’ясувалося, що очільник держпідприємства умисно вніс недостовірні відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік. Так, в порушення вимог п. 2 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» особа не вказала відомості про об’єкт нерухомості, що належить на праві власності члену його сім’ї, а саме апартаменти, що розташовані у Республіці Болгарія, вартістю понад 1,3 млн гривень», — йдеться у повідомленні.

На сьогодні дії директора держпідприємства кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч. 1 ст. 366-2 КК України.

Досудове розслідування триває.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області