Як змінити спосіб отримання пенсії: у ПФУ пояснили

22:42, 25 жовтня 2022
Заяву про зміну способу виплати пенсії можна подати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг.
Як змінити спосіб отримання пенсії: у ПФУ пояснили
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Пенсійному фонді розповіли, як подати заяву про зміну способу виплати пенсії. Про це повідомила пресслужба ПФУ у відповідь на запитання читачки.

«Добрий день! Необхідна допомога в переведенні пенсії з Укрпошти на картку ПриватБанку людині, яка знаходиться на окупованій території і не може вжити деяких кроків. Як ось отримання електронного підпису. Дзвонитися на вказані телефони немає можливості. Відповідає, що мій номер не має права робити цей дзвінок», – поцікавилася жінка.

У Пенсійному фонді роз’яснили, що заяву про зміну способу виплати пенсії можна подати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг.

Для цього одержувачу необхідно зайти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). У розділі “Про пенсійне забезпечення” перейти до підрозділу “Внесення змін до пенсійної справи”, де необхідно вибрати вкладку “Заява на зміну способу виплати пенсії”.

Після цього слід заповнити всі обов’язкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами банківської установи – у разі переходу на банк. Анкету-заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та надіслати до Пенсійного фонду.

«Результати обробки звернення (зміни способу виплати) будуть відображені в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці «Мої повідомлення», – наголосили у ПФУ.

Раніше ми писали, через які причини українці можуть втратити пенсію. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області