Кафедральний собор Кримської єпархії ПЦУ в тимчасово окупованому Сімферополі передали у державну власність України

12:11, 29 жовтня 2022
Як повідомляє Мінреінтеграції, рішення дає можливість захистити порушені права громади Православної церкви України на Кримському півострові.
Кафедральний собор Кримської єпархії ПЦУ в тимчасово окупованому Сімферополі передали у державну власність України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги передано з власності Автономної Республіки Крим у державну власність України. Відповідну постанову 28 жовтня підтримав Уряд.

Як повідомляє Мінреінтеграції, рішення дає можливість захистити порушені права громади Православної церкви України на Кримському півострові. Собор буде переданий у безоплатне користування Кримської єпархії ПЦУ, а після деокупації півострова - повернеться у власність церкви.

«Постанова була ухвалена на виконання рішення Парламенту. А саме - Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання захисту права на свободу світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) та збереження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги». Вона була ініційована та розроблена Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Постанова стала відповіддю на дії окупаційної влади російської федерації щодо «передання» вказаного майнового комплексу у власність її незаконних органів», - пояснили у Міністерстві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду