Раді рекомендують прийняти у другому читанні низку законопроектів стосовно ядерної енергії

12:45, 14 листопада 2022
Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг розглянув підготовлений до другого читання пакет законопроектів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права ЄС у сфері використання ядерної енергії.
Раді рекомендують прийняти у другому читанні низку законопроектів стосовно ядерної енергії
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг розглянув підготовлений до другого читання урядовий пакет законопроектів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права ЄС у сфері використання ядерної енергії, та рекомендував прийняти у другому читанні і в цілому.

А саме:

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" щодо експерта з радіаційного захисту №3869 від 16.07.2020 р.

Законопроектом пропонується визначити основні вимоги до особи, яка має намір стати експертом з радіаційного захисту, орган, який наділяється повноваженням визнання компетенції експерта та основні засади порядку визнання компетенції.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" №5860 від 20.08.2021 р.

Законопроектом пропонується врегулювати питання використання ядерної енергії та удосконалити терміни у сфері безпеки ядерних установок і відпрацьованого ядерного палива відповідно до права ЄС. Зокрема, уточнюються чинні визначення термінів та надаються нові («відпрацьоване ядерне паливо», «радіоактивна речовина»). Також визначаються питання державної політики та державного контролю у сфері використання ядерної енергії та радіаційного захисту, уточнюється компетенція Верховної Ради України, органів місцевого самоврядування у відповідній сфері та інше.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії" №6425 від 13.12.2021 р.

Законопроектом пропонується врегулювати питання видачі дозвільних документів у сфері використання ядерної енергії та забезпечення радіаційної безпеки відповідно до права ЄС.

Зокрема, передбачається запровадження процедури інформування суб’єкта діяльності на його сповіщення про наміри щодо можливості провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання та удосконалення ліцензування шляхом виключення переоформлення ліцензії, як такого, що не передбачене правом ЄС.

Раніше ми писали, що Комітет ВР підтримав законопроєкт, яким передбачено 12 років в’язниці за перетин кордону з терористичною метою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області