У Києві проведуть тренінги з основ домедичної допомоги: де та коли

20:26, 17 листопада 2022
Тренінги пройдуть 18 листопада на станціях метро.
У Києві проведуть тренінги з основ домедичної допомоги: де та коли
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 18 листопада, на станціях столичного метрополітену працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вчергове навчатимуть киян основам домедичної допомоги при невідкладних станах. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я.

Директорка Департаменту Валентина Гінзбург закликала киян долучатися до навчань, що проходитимуть у формі коротких тренінгів.

«Програма складена таким чином, щоб за короткий час навчити людину основним навичкам надання домедичної допомоги. Правильно оцінити стан постраждалого, надати допомогу при масивній кровотечі, порушенні прохідності дихальних шляхів, зупинці кровообігу, термічних опіках тощо», – розповіла Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що в деяких ситуаціях не потрібно бути дипломованим медиком, щоб врятувати людині життя. А ситуації, коли стануть у нагоді отримані навики, можуть несподівано статися абсолютно з кожним, особливо з урахуванням воєнного стану.

«Багато з наших медиків «швидких» мають історії, коли протриматися до їхнього приїзду постраждалому допомогло саме те, що поряд опинилася людина, яка знала, як зупинити кров або провести серцево-легеневу реанімацію. У вас є всі шанси одного разу також врятувати чиєсь життя», – наголосила Валентина Гінзбург.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду