Жителів Херсона закликають евакуюватися на зиму: виїзд і житло безкоштовні

22:00, 22 листопада 2022
Уряд пропонує безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси, з можливим подальшим переміщенням на Кіровоградщину та Хмельниччину й до інших західних регіонів України.
Жителів Херсона закликають евакуюватися на зиму: виїзд і житло безкоштовні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд пропонує жителям звільненого від окупантів Херсона евакуюватися на зимовий період до більш безпечних регіонів країни. Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Звертаюся до херсонців. Зокрема, до вразливих категорій громадян: жінок з дітьми, літніх, хворих і маломобільних. З урахуванням складної безпекової ситуації в місті та проблем з інфраструктурою, ви можете евакуюватися на зимовий період до більш безпечних регіонів країни. Уряд пропонує безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси, з можливим подальшим переміщенням на Кіровоградщину та Хмельниччину й до інших західних регіонів України», - зазначила вона.

За словами Верещук, переселенцям буде забезпечено безоплатне проживання у прихистках, гуманітарна допомога, харчування, медична підтримка. Також буде надано допомогу в оформленні довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО) та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна, записавшись особисто в «Пункті незламності», який розташовано в Херсоні на Площі Свободи. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Херсонської ОВА, повідомити в чат-бот волонтерської організації «Helping to leave» або звернутися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції (короткий номер 15-48).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області