Google надає грант на 2 млн доларів на цифрову освіту для українців

21:06, 3 грудня 2022
Кошти спрямують на навчання українців та підвищення цифрової грамотності, зокрема, за допомогою платформи Дія.Цифрова освіта.
Google надає грант на 2 млн доларів на цифрову освіту для українців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанія Google надає грант на 2 мільйони доларів на розвиток цифрової грамотності українців та 50 тисяч ліцензій Google Workspace для уряду України. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Google надає 2 млн доларів на цифрову освіту для українців та 50 тисяч ліцензій Workspace для Уряду. Домовилися про це під час зустрічі з командою техногіганту», – зазначив Федоров.

А також додав, що сервіси Google вже стали частиною інфраструктури Мінцифри. Завдяки цьому тепер й інші державні установи зможуть працювати швидше, попри обстріли та постійні загрози кібератак російських окупантів. Цьому сприятимуть 50 тисяч ліцензій Google Workspace, якими органи влади зможуть безоплатно користуватися протягом року.

Крім того, міністр цифрової трансформації України зауважив, що також Google підтримує розвиток цифрової грамотності українців та сферу освіти. За його словами, новий грант на 2 мільйони доларів буде спрямовано на навчання українців цифрової грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи «Дія. Цифрова освіта».

«Запустимо англомовну версію порталу з програмами рескілінгу, персоналізованими навчальними траєкторіями з елементами АІ, а також рекомендаціями щодо працевлаштування. Це дозволить у майбутньому багатьом знайти роботу та зробити внесок в економічне відродження держави», – підсумував Михайло Федоров.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси