Виправдувальний вирок для судді Господарського суду Харківської області скасовано — САП

16:41, 5 грудня 2022
Суд апеляційної інстанції направив справу на новий судовий розгляд.
Виправдувальний вирок для судді Господарського суду Харківської області скасовано — САП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 5 грудня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та скасувала вирок ВАКС, яким суддю Господарського суду Харківської області визнано невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Про це повідомила пресслужба САП.

«Також, суд апеляційної інстанції скасував ухвалу про закриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 375 КК України. На сьогодні за рішенням суду справу направлено на новий судовий розгляд.

Згідно з пред’явленим обвинуваченням, суддя ухвалила незаконне рішення у господарській справі та зобов’язала державне підприємство ПАТ «Укргазвидобування» передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у так званій «газовій справі» екснардепа-втікача. Суддя також задовольнила клопотання представника приватного підприємства та зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що судді, якого викрили на хабарі $1200, обрали запобіжний захід.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва