Газова справа Онищенка: Апеляція ВАКС скасувала виправдувальний вирок судді Денисюк

19:31, 5 грудня 2022
Справу скерували на розгляд до першої інстанції.
Газова справа Онищенка: Апеляція ВАКС скасувала виправдувальний вирок судді Денисюк
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок судді Господарського суду Харківської області, яку виправдали від зловживань у справі, пов'язаній з газовими схемами колишнього народного депутата Олександра Онищенка. Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

У АП ВАКС прізвище судді не називають, але у ЗМІ пишуть, що мова йде про Тетяну Денисюк.

«За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту та обвинувачення. Вирок та ухвалу ВАКС від 26 травня 2021 – скасовано, а справу направлено на новий розгляд у суд першої інстанції», – інформує суд.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі додали, що суд також скасував ухвалу про закриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 375 КК України.

Як відомо, суд виправдав суддю Денисюк у зловживання службовим становищем. Також суд закрив епізод про винесення завідомо неправосудного рішення через декриміналізацію злочину.

Нагадаємо, САП обвинувачуює Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі і зловживанні службовим становищем. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення обвинувачена ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва