Міжнародні резерви України перевищили довоєнний рівень — НБУ

18:24, 6 грудня 2022
У листопаді резерви зросли на 10,7%.
Міжнародні резерви України перевищили довоєнний рівень — НБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України повідомив, що станом на 1 грудня 2022 року за попередніми даними міжнародні резерви становили 27 951,4 млн дол. США, тоді як на ранок 24 лютого 2022 року – 27 422,2 млн дол. США. Про це йдеться у пресслужбі НБУ.

«У листопаді резерви зросли на 10,7% завдяки ритмічним надходженням міжнародної допомоги, меншим обсягам чистого продажу валюти Національним банком та помірним борговим виплатам країни в іноземній валюті.

Зокрема, упродовж місяця Україна отримала понад 4 616,9 млн дол. США, із них: 2 530,0 млн дол. США – від Європейського Союзу, 1 500,0 млн дол. США – від Сполучених Штатів Америки, 517,8 млн дол. США – від розміщення внутрішніх ОВДП, номінованих у валюті, та 69,1 млн дол. США – від інших міжнародних кредиторів.

Такий обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,5 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва