У Мінсоцполітики розказали, скільки громадян перебуваються на обліку ВПО зараз

17:22, 12 грудня 2022
3 539 376 громадян перемістились після 24 лютого 2022 року.
У Мінсоцполітики розказали, скільки громадян перебуваються на обліку ВПО зараз
Джерело фото: depositphotos.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Станом на 8 грудня на обліку ВПО перебувають 4 886 648 громадян. У тому числі 3 539 376 громадян перемістились після 24 лютого 2022 року, з яких 2 856 232 - зареєструвалися вперше з дня повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко, який також розповів про цифровізацію соціальної сфери, як вона сприяє безбар’єрності, та цифрові послуги, що вже доступні для ВПО.

«Коли ми говоримо про внутрішньо переміщених осіб, варто пам’ятати, що ВПО - це не соціальний статус, а тимчасова життєва ситуація, яка з нашою перемогою повинна відійти у минуле. Найбільш масово затребуваними соціальними послугами цього року стали довідка та отримання допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Піковим навантаженням на інфраструктуру органів соцзахисту стали березень та квітень, що спричинило незручності як для громадян, так і працівників. Вирішити питання змогли цифровізувавши ці послуги разом із Мінцифрою та ДП “ІОЦ Мінсоцполітики - послуга стала доступною у застосунку Дія. Підтвердженням необхідності цифровізації послуг стало отримання довідки ВПО 126 653 громадянами нашої країни за один день 22 квітня 2022 року. Це в рази більша кількість отримувачів послуги, ніж ми могли забезпечити офлайн. Тож рухаємось далі, і найближчим часом надамо можливість онлайн – змінити адресу місця проживання або взагалі знятись з реєстрації внутрішньо переміщеним особам», – підкреслив Костянтин Кошеленко.

Також ми писали, що у Мінсоцполітики попередили про вибіркові перевірки фактичного місця проживання або перебування ВПО.

Крім того, ми розповідали, чи залишаються доступними документи в Дії, якщо немає світла та інтернету – у Мінцифрі дали віповідь.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду