$5000 за «квиток» для чоловіків у Європу: затримали одного з учасників схеми

07:39, 15 грудня 2022
Фігуранта затримали під час отримання коштів.
$5000 за «квиток» для чоловіків у Європу: затримали одного з учасників схеми
Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що в Сумах затримали одного з учасників злочинної схеми, який за 5000 доларів США обіцяв вплинути на посадових осіб під час прийняття ними рішення щодо дозволу на виїзд чоловікам. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Ліквідували незаконну схему виїзду чоловіків за кордон оперативники управління стратегічних розслідувань в Сумській області та слідчі Шосткинського райуправління поліції. Відповідно до розробленої схеми місцевий мешканець підшукував «клієнтів» та за 5000 доларів США обіцяв «вирішити питання» з посадовими особами, що мають доступ до відповідної інформаційної бази. Одержані за «послугу» кошти надалі розподілялися між всіма учасниками схеми.

Одного з фігурантів поліцейські затримали під час отримання коштів. У нього вилучили 11 000 доларів США, з яких 5000 отримав від громадянина. Наразі затриманому повідомлено про підозру за  ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави. Проводяться подальші заходи з отримання доказової бази та притягнення усіх причетних до відповідальності», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що двоє жителів Одещини з дитячими кругами для плавання планували перетнути кордон до Румунії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва