Міжвідомча робоча група рекомендувала санкції проти представників судової влади рф та понад 500 ІТ-фахівців

21:10, 26 грудня 2022
На розгляд РНБО рекомендували передати пропозиції щодо застосування санкцій до представників силових органів російської федерації та окремих представників ІТ-сектору.
Міжвідомча робоча група рекомендувала санкції проти представників судової влади рф та понад 500 ІТ-фахівців
Джерело фото: slovoidilo
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міжвідомча робоча група з питань реалізації санкційної політики рекомендувала передати на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування санкцій до представників силових органів російської федерації та окремих представників ІТ-сектору.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні МРГ під головуванням Першого віцепрем’єр-міністра - Міністра економіки України Юлії Свириденко, повідомляє Мінекономіки.

«В рамках посилення санкційного тиску на державу-терориста та осіб, що підтримують чи сприяють агресії рф проти України, Міжвідомча робоча група рекомендувала передати на розгляд РНБО пропозиції щодо ухвалення санкцій проти понад 1300 представників силових органів рф. Зокрема, фсб, служби зовнішньої розвідки, нацгвардії рф, міністерства внутрішніх справ, судової влади. Тобто проти осіб, які безпосередньо причетні до злочинів в Україні та проти України.

Також рекомендовано направити до РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб ІТ-сфери рф. Це виробники програмного забезпечення чи обладнання, компанії та особи, пов’язані з соцмережами, різними платформами, які режим путіна використовує для пропаганди тощо», - зазначила Юлія Свириденко.

Окрім того, Міжвідомча робоча група розглянула на засіданні низку питань, спрямованих на посилення співпраці з партнерами України та збільшення ефекту санкційного тиску. Зокрема, питання:

  • віддзеркалення країнами-партнерами санкцій, ухвалених раніше Україною;
  • унеможливлення отримання російською федерацією та республікою білорусь товарів критичного імпорту. В першу чергу - товарів та комплектуючих, які використовуються для виробництва озброєння та військової техніки.

Також ми писали, що Канада має намір конфіскувати активи Абрамовича на $26 млн

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду