24 січня відбудеться зустріч енергетичного «Рамштайну» – Шмигаль

15:14, 24 січня 2023
Також за його словами, до кінця тижня також очікується засідання Секретаріату координаційної платформи донорів для підтримки України або так званий фінансовий «Рамштайн».
24 січня відбудеться зустріч енергетичного «Рамштайну» – Шмигаль
Джерело фото: biz.today.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна працює з партнерами над нарощенням постачання автотрансформаторів, розподільних пристроїв, генераторів та іншого обладнання. На цьому наголосив під час засідання Уряду 24 січня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Спільно розробляємо нові інструменти підтримки тих домогосподарств, які прагнуть встановити альтернативні джерела енергії. Прагнемо збільшити імпорт електроенергії з Європи. Скоро будемо мати для цього більші технічні можливості. Очікуємо від партнерів фінансової підтримки цієї ініціативи», — відзначив Глава Уряду.

Денис Шмигаль також повідомив, що у вівторок, 24 січня, відбудеться зустріч енергетичного «Рамштайну».

За його словами, до кінця тижня також очікується засідання Секретаріату координаційної платформи донорів для підтримки України або так званий фінансовий «Рамштайн». Платформа діятиме в трьох основних напрямках: стала короткострокова і довгострокова підтримка України, міжнародне фінансування та координація реформ і розвитку приватного сектору. У форматі фінансового «Рамштайну», як зазначив Прем’єр-міністр, співпрацюватимуть Україна, країни ЄС та G7, МВФ, ЄІБ, ЄБРР, ОЕСР та інші міжнародні фінансові організації.

Він зазначив, обидва формати — і енергетичний, і фінансово-економічний «Рамштайни» стосуються забезпечення додаткової стійкості нашої держави та виконання двох головних завдань, які стоять перед Урядом.

«Перше — це повноцінне фінансування всіх критичних видатків, особливо, що стосується проектів відновлення. Друге завдання — це успішне проходження опалювального сезону та збереження цілісності нашої енергосистеми», — зауважив очільник Уряду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва