Валерій Залужний отримав у спадок 1 млн доларів та пожертвував його на потреби ЗСУ

09:55, 25 січня 2023
Валерій Залужний отримав гроші у спадок від американця українського походження Григорія Степанця.
Валерій Залужний отримав у спадок 1 млн доларів та пожертвував його на потреби ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний отримав у спадок 1 млн доларів США і пожертвував його на потреби армії. Про це першою повідомила американська газета The New York Times.

Згодом цю інформацію підтвердив сам головнокомандувач.

Валерій Залужний отримав гроші у спадок від американця українського походження Григорія Степанця.

«Що стосується пожертв від приватних осіб, то командувач української армії генерал Валерій Залужний цього місяця пожертвував військовим 1 млн доларів зі спадщини, яку він отримав від американця українського походження Григорія Степанця, за словами сім'ї Степанець», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі підтвердили інформацію про те, що Валерій Залужний отримав у спадок мільйон доларів та пожертвував їх військовим.

«Генерал Залужний спрямував ці гроші у повному обсязі на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії, що підтверджено SWIFT-повідомленням банку від 5 січня 2023 року», – повідомили у прес-службі ЗСУ виданню «Українська правда».

Залужний додав, що все життя віддав ЗСУ, тож не мав сумніву, що робити зі спадком.

«Я все своє життя віддав Збройним Силам. І не мав жодного сумніву, що повинен робити зі спадком. Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо. Вдячний всім, хто допомагає Збройним Силам України. І вдячний своїй родині за розуміння», — зазначив головнокомандувач.

Хто такий Григорій Степанець

Він народився 1938 року у Вінниці. Його батько загинув у Другій світовій війні 1941 року, після чого Григорія з матір'ю вивезли на Урал. Після закінчення війни вони повернулися до Вінниці.

У 1956 році він вступив до Московського державного університету імені Михайла Ломоносова, де отримав математичну та хімічну освіту.

Працюючи в Геофізичному науково-дослідному інституті в Москві, він підписав листа на підтримку дисидентів, через що його невдовзі звільнили. Пізніше через переслідування КДБ та відсутність роботи Григорій Степанець подав заявку на отримання виїзної візи, але йому відмовили.

Після смерті Сталіна він все ж отримав дозвіл виїхати з СРСР до США, де почав працювати у Microsoft розробником програмного забезпечення.

Заповіт зі спадком для Валерія Залужного він склав 15 листопада 2022 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді