Україна планує підписати з ЄС Меморандум щодо партнерства у сфері відновлювальних газів

20:00, 26 січня 2023
В Україні продовжуються заходи щодо інтеграції українського енергетичного ринку в європейський, – замміністра енергетики.
Україна планує підписати з ЄС Меморандум щодо партнерства у сфері відновлювальних газів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна планує підписати з ЄС Меморандум щодо стратегічного партнерства у сфері відновлювальних газів. Про це повідомив заступник Міністра енергетики Ярослав Демченков на 8-ому засіданні Кластера 3 (Енергетика, включаючи ядерні питання, навколишнє природне середовище, включаючи зміну клімату та цивільний захист, транспорт) Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації Україна-ЄС.

На засіданні замміністра енергетики зазначив, що ще до початку повномасштабної війни Україні вдалося синхронізувати свою енергетичну систему з європейською. Наразі уряд працює над тим, аби «зберегти посилений політичний діалог з європейською стороною для повної інтеграції наших ринків та розширити технічні можливості для транскордонної торгівлі електроенергією між Україною та ЄС».

За словами Демченкова, Україна зацікавлена брати участь у всіх можливих заходах ЄС, які сприятимуть розвитку електричних та газових мереж в Європі. Зокрема, як повідомив політик, Україна готова надати ЄС свої потужності для зберігання газу та приєднатися до політики спільних закупівель вуглеводнів.

Важливою темою засідання було питання зеленої трансформації.

Так, замміністр повідомив, що Україна має намір підписати з Євросоюзом Меморандум щодо стратегічного партнерства у сфері відновлюваних газів, а Міністерство енергетики здійснює моделювання майбутнього сталого енергосектору країни, яке буде покладено в основу Енергетичної стратегії до 2050 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська