Яким буде курс долара у 2023: Гетманцев розповів деталі

08:53, 9 лютого 2023
Данило Гетманцев заявив, що не бачить підстав для суттєвого просідання курсу.
Яким буде курс долара у 2023: Гетманцев розповів деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Повернення курсу національної валюти до довоєнного рівня не буде. Про це заявив народний депутат від «Слуги народу», голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю «Українським новинам».

За його словами, курс також не повернеться до довоєнного періоду.

«Я не бачу підстав для істотного просідання курсу, але й не бачу підстав для того, щоб курс повернувся до довоєнного періоду. Такого не буде», – сказав він.

Гетманцев зазначив, що за підсумками минулого року реальна інфляція в Україні становить 26%, і цей показник «вже не відіграється». При цьому, інфляція виявилася меншою, ніж прогнозувалася і порівнянна з деякими європейськими державами, говорить нардеп.

«Зафіксувавши курс на початку війни, ми мінімізували розвиток девальваційно-інфляційної спіралі. За підсумками першого воєнного року ми зберегли відносну макрофінансову стабільність, яка забезпечується адекватними золотовалютними резервами Нацбанку і великою допомогою наших партнерів», – сказав Гетманцев.

 За словами голови фінансового комітету ВР, триваюча війна в Україні чинитиме тиск на курс національної валюти. Але якщо міжнародна фінансова допомога продовжить надходити у таких самих обсягах, то, вважає Гетманцев, вагомих передумов для суттєвої корекції офіційного курсу не буде.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду