Мобілізація в Україні: кому можуть анулювати повістку

10:46, 12 лютого 2023
Видана повістка може бути анульована, якщо військовозобов'язаний має підстави для відстрочення або бронь.
Мобілізація в Україні: кому можуть анулювати повістку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Видану військовозобов'язаному повістку можуть анулювати за двох умов - якщо особа має підстави для відстрочки або бронь. Про це розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Center.

"Військовозобов’язаний, який має бронь від призову по мобілізації, усі документи, котрі це посвідчують, має носити з собою. І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде", - пояснивГорбач.

Втім, якщо така ситуація все ж трапилася, то зі всіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб анулювати повістку.

Хто з військовозобов'язаних підлягає бронюванню?

За українським законодавством бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

При цьому критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлюються Кабміном.

Нагадаємо, що обмежено придатні за станом здоров’я можуть бути мобілізовані.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області