Обмежено придатні за станом здоров’я можуть бути мобілізовані

09:19, 4 лютого 2023
Обмежено придатні проходитимуть службу не у бойових частинах, а у військових частинах забезпечення.
Обмежено придатні за станом здоров’я можуть бути мобілізовані
Джерело фото: ukrinform.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач розповів про перспективи служби тих, кого військово-лікарняними комісіями (ВЛК) визнано обмежено придатними до служби за станом здоров’я.

«Ті військовозобов’язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не у бойових частинах, а у військових частинах забезпечення», — зазначив полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Centre.

Також вони можуть служити в установах та навчальних закладах Міністерства оборони, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, в інших небойових підрозділах.

Раніше Роман Горбач розповів, що можуть траплятися випадки, коли повістку вручають військовозобов’язаному, який має бронь або відстрочку.

«Військовозобов’язаний, який має бронь від призову по мобілізації, усі документи, котрі це посвідчують, має носити з собою. І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде», — повідомив полковник Роман Горбач. — «Але, якщо воно вже так сталося, то зі всіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і ця повістка буде анульована».

Як раніше писала «Судово-юридична газета», очільник МОЗ Віктор Ляшко анонсував реформу військово-лікарських комісій. Зокрема буде впроваджено електронний документообіг у військових закладах, підвищення кваліфікації лікарів у питаннях ВЛК тощо.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді