В Кабміні розглядається реформа всього державного сектора: Шмигаль розкрив деталі

17:03, 25 лютого 2023
За словами Дениса Шмигаля, ідеальна модель Кабміну - 15-16 потужних міністерств та 5-6 потужних віце-прем'єрів.
В Кабміні розглядається реформа всього державного сектора: Шмигаль розкрив деталі
Фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Кабінеті міністрів розглядається реформа всього державного сектора. Про це він сказав в інтерв’ю українському Forbes.

«Стосовно Кабінету міністрів йде дискусія, якою має бути реформа. Ідеальна модель Кабміну - 15-16 потужних міністерств та 5-6 потужних віце-прем'єрів», - розповів Шмигаль. 

Зокрема, передбачається скорочення видатків на утримання державного апарату щонайменше на 30%. Це вже частково відображено в бюджеті на цей рік.

Шмигаль додав, що планується об'єднати бек-офіси міністерств.

«Немає сенсу в кожному міністерстві тримати бухгалтерію або підрозділи, що готують проекти постанов. Це можна робити в секретаріаті, який буде відповідати за бюрократичні завдання», - пояснив прем’єр.

За його словами, ще одним важливим завданням є передача до Фонду державного майна всіх підприємств, які перебувають на балансі міністерств.

«Міністерства та міністри мають робити основну роботу – формувати політику. Для цього їм потрібні невеликі команди з якісних аналітиків, помічників тощо... Моя мрія, щоб уряд помістився в цій будівлі на Грушевського. Щоб усередині уряду було запроваджено диджитальну систему, кур'єри не їздили по Києву, документообіг був миттєвий, а координація колосальна», - розповів Шмигаль.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді