Ціни знизились: Міноборони змінило договори щодо організації закупівлі харчів для військових

13:36, 1 березня 2023
Вартість харчування становить від 137,04 до 144,06 гривень.
Ціни знизились: Міноборони змінило договори щодо організації закупівлі харчів для військових
Фото: agropolit.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони внесло зміни до восьми договорів у сфері організації харчування військовослужбовців, згідно з якими термін дії угод зменшено, а вартість послуг знижено. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Були внесені зміни до восьми договорів, відповідно до яких зменшено термін дій угод і, відповідно, внесені зміни до вартості послуги з організації харчування та ціни в каталозі продукції», – йдеться в заяві.

Зниження цін зумовлене зменшенням термінів контрактів, що позбавило постачальників враховувати інфляцію та інші ризики.

Вартість харчування становить від 137,04 до 144,06 гривень.

Серед продуктів, які змінили ціну яйця по 8-9 гривень в залежності від першого чи вищого сорту, макаронні вироби – від 35,70 до 42,30 грн за кілограм; картопля – від 12,60 до 17,70 грн за кг, а рання обійдеться – від 16,90 до 40 грн, куряче стегно – від 90,96 до 108 грн за кілограм.

Тобто, Міноборони закуповує не продукти зі списку, а послугу з організації харчування військової частини, яка, окрім самих продуктів, охоплює: приймання, зберігання, переміщення, освіження запасів продовольства, видача продуктів, їх облік, приготування страв у стаціонарних та польових умовах, забезпечення технічних засобів та ін.

«Зміна термінів дії угод та зміна цінових показників були здійснені після детальних консультацій з комітетами Верховної Ради України та відповідними центральними органами виконавчої влади, як крок для забезпечення безперебійного процесу харчування ЗСУ», – наголосили в МОУ.

Крім того, створено Міжвідомчу робочу групу під головуванням першого віцепрем'єра Юлії Свириденко, яка опрацьовуватиму питання оновлення системи закупівлі послуг і публічно контролювати за закупівлями для армії.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала ексклюзивні відповіді стосовно виплати додаткової винагороди у Нацполіції, ДСНС, НАБУ, СБУ, УДО тощо.

Додамо, що із 1 березня військовослужбовці отримають оновлені суми грошового забезпечення: як змінилися виплати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду