Україна почала розслідування щодо розстрілу українського військовополоненого, — Костін

19:52, 6 березня 2023
Омбудсмен відправив відео розстрілу українського військовополоненого міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину рф.
Україна почала розслідування щодо розстрілу українського військовополоненого, — Костін
Скріншот
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральна прокуратура України розпочала розслідування за фактом розстрілу беззбройної людини. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

«Відео жорстокого та зухвалого розстрілу беззбройної людини сьогодні сколихнуло суспільство. Головне слідче управління СБУ зареєструвало кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ - порушення законів та звичаїв війни. Процесуальне керівництво здійснюватимуть прокурори Офісу Генерального прокурора», - повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Він зазначив, що навіть у війни є закони.

«Є норми міжнародного права, якими систематично нехтує злочинний російський режим. Та рано чи пізно за злочином буде кара. Усі причетні відповідатимуть перед законом», - додав генпрокурор.

Як відомо, 6 березня в інтернеті поширилося відео, на якому, як виглядає, росіяни розстрілюють беззбройного українського полоненого після його слів «Слава Україні». Невідомо коли та де саме воно було знято. Особа військового також наразі не встановлена.

«Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості», - повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець.

рф доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин, вказує Лубінець.

«Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють... Дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми окупанти. Мета України, як і всього демократичного світу, — притягнення рф до відповідальності», - написав Лубінець.

Він вказує, що вже відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину рф.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська