Житловий сертифікат для власників зруйнованих квартир: які можливості він надасть

16:43, 11 березня 2023
Сертифікати будуть згенеровані за допомогою Реєстру пошкодженого та знищеного житла, і людина самостійно обиратиме нове місце проживання.
Житловий сертифікат для власників зруйнованих квартир: які можливості він надасть
Джерело фото: fakty.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Житловий сертифікат покриватиме власникам вартість кожного квадратного метра зруйнованого житла, повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Власники зруйнованих квартир отримають житловий сертифікат. Його сума розраховується дуже просто: метри квадратні, які знищено, помножуються на вартість житла у тому регіоні, де людина хоче придбати житло. Конкретну ціну для кожного регіону визначить та затвердить уряд», – пояснила Шуляк.

Вона додала, що житлові сертифікати будуть згенеровані за допомогою Реєстру пошкодженого та знищеного житла, і людина самостійно обиратиме нове місце проживання.

«Важливо не обмежувати людей у виборі місця свого нового житла, тому що багато хто переїхав зі своїми підприємствами, хтось переїхав до родичів в інше місто, хтось знайшов роботу в іншому регіоні», – сказала очільниця «Слуги Народу».

Крім того, власник зруйнованого житла, який отримав житловий сертифікат, зможе обирати – заселитися у нове помешкання прямо зараз чи чекати квартири в новобудові.

«Ми даємо можливість обирати – квартира на вторинному ринку, щоб люди не чекали, а переселялися у нове житло, чи зачекати і вкласти у будівництво нової квартири. Держава не наполягатиме, як робити, вона лише виконуватиме сервісні функції», – підсумувала Шуляк.

Парламент ухвалив законопроєкт №7198, який передбачає компенсацію власникам пошкодженого та зруйнованого житла. Виплати стосуються лише житлових приміщень власників-фізичних осіб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська