Незаконні обшуки, затримання і вимагання грошей: на Одещині викрили правоохоронців

14:10, 15 березня 2023
Двоє поліцейських разом із колишнім колегою вимагали від громадян кошти за непритягнення до кримінальної діяльності.
Незаконні обшуки, затримання і вимагання грошей: на Одещині викрили правоохоронців
Джерело фото: Одеська обласна прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Одесі викрито поліцейських, які організували злочинну схему заробітку, пов'язану із примусовим стягненням хабарів з громадян. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що двоє поліцейських разом із колишнім колегою вимагали від громадян кошти за непритягнення до кримінальної діяльності.

Зі слідчих матеріалів відомо, що чоловіки затримували потерпілих у поштових відділеннях під час отримання посилок з нібито наркотиками, а потім вимагали від них та їхніх родин кошти за те, що вони «заплющать очі на цей злочин».

У такий спосіб один із спільників одержав 40 тисяч гривень хабаря від фігуранта кримінального провадження у справі щодо незаконного обігу наркотичних засобів.

Вони також отримали 64 тисячі грн після незаконного затримання двох громадян, яких протягом двох годин тримали в автомобілі та вимагали гроші за непритягнення до відповідальності за нібито зберігання наркотиків.

У подальшому підозрювані, діючи за налагодженою схемою, проникли до квартири в одному з житлових комплексів в Одесі, де в ході несанкціонованого обшуку нібито знайшли наркотики та висунули чоловіку вимогу про надання їм 10 тисяч доларів США. У разі відмови погрожували застосувати фізичну силу та запроторити його за ґрати.

Потерпілий був змушений віддати спільникам 400 тисяч гривень та криптовалюту - 1451 USDТ. Проте поліцейські та їх спільник викрали з будинку чоловіка 97 тисяч доларів США.

Для конспірації поліцейські пересувались автомобілями на підвісних номерних знаках, а кошти переказували на рахунок родички одного з фігурантів.

Усім трьом повідомили про підозру за фактом корупції, вимагання, незаконного проникнення у житло з проведенням обшуків, затримання та крадіжки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 


XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду