Дипломати працюватимуть з елітами Швейцарії для розблокування реекспорту зброї, — Арахамія

16:05, 16 березня 2023
Українські дипломати й діаспора планують працювати з елітами Швейцарії для того, щоб остаточно схилити громадську думку на нашу користь і розблокувати поставки швейцарської зброї країнами-партнерами
Дипломати працюватимуть з елітами Швейцарії для розблокування реекспорту зброї, — Арахамія
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна прагне розблокувати поставки швейцарської зброї країнами-партнерами - для цього дипломати працюватимуть із владою Швейцарії, схиляючи громадську думку на свою користь. Про це заявив голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

«Влада країни обіцяє зберегти беззастережну підтримку України. Факти воєнних злочинів росії, ядерного тероризму, зневаги до міжнародного права не викликають ні в кого сумнівів. Але при цьому президент Швейцарії виступив проти дозволу на передачу нам зброї швейцарського виробництва, посилаючись на політику нейтралітету», - зазначив Арахамія.

За його словами, офіційний Берн уже підтримує санкції щодо країни-агресора, тим самим відкинувши свою нейтральну позицію.

«Не повинно бути нейтралітету до геноциду і воєнних злочинів. росія не бажає виводити свої війська з України, їхні ракети продовжують убивати наших людей. Ми змушені захищатися. А для цього потрібна зброя», - додав нардеп.

За словами політика, Україна не вперше стикається зі складнощами у погодженні поставок і добре знає, як їх долати. Окрім того, Арахамія нагадав, що зараз у Швейцарії триває передвиборчий сезон - відповідно до законодавства, посада президента є перехідною, саме тому не варто переоцінювати його заяви щодо надання зброї.

«Однак наші дипломати й діаспора планують працювати з елітами Швейцарії для того, щоб остаточно схилити громадську думку на нашу користь і розблокувати поставки швейцарської зброї країнами-партнерами», - наголосив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду