Михайло Федоров розповів, що планує змінити в сфері освіти

15:24, 21 березня 2023
Федоров описав ключові вектори роботи.
Михайло Федоров розповів, що планує змінити в сфері освіти
Джерело фото: biz.censor.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як ми розповідали, Михайла Федорова призначили віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.

«Це велика відповідальність і водночас можливість позитивних змін в освіті та науці, яких дуже потребує Україна», - зазначив він.

Федоров розповів, що через війну близько 1 млн дітей навчаються за кордоном, 1,5 млн навчаються онлайн. Понад 3 000 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 370 із них зруйновані повністю.

Як розповів Федоров, тепер завдання їхньої команди — допомогти Міністерству освіти та науки реалізувати якісні зміни.

Він висловив сподівання, що співпраця з профільним міністром, Оксеном Лісовим, буде максимально ефективною.

«Ми вже зробили перші кроки у формуванні спільного бачення стратегії розвитку освіти», - наголосив Федоров.

«Ключові вектори нашої роботи:

  1. Новий підхід до управління системою освіти. Тотальна боротьба з бюрократією.

Трансформування закладів освіти в такі, що підтримують та залучають талановитих викладачів за гідну оплату праці. Надання свободи управління ефективним менеджерам для реалізації змін. Трансформування освітніх просторів у сучасніші. Навчання для освітніх менеджерів та викладачів. Окрема роль розвитку англійської мови, цифрових навичок, підприємництва. Відкриття можливостей для талановитих науковців. Грантове й швидке фінансування проєктів.

  1. Цифровізація освіти.

Розширення Дії на освітній напрям. Круті сервіси для школярів, студентів та батьків. Для викладачів — розвиток онлайн-системи для роботи з контентом, створення платформи для управління освітніми процесами та отримання даних для ухвалення якісних управлінських рішень.

  1. Розроблення та впровадження стратегії розвитку інновацій України майбутнього. Відповідь на питання, як розвивати інновації в найближчі 3-5-10 років, щоб українці створювали мільярдні компанії та конкурували з технологічно розвиненими країнами.
  2. Розвиток мілтек. Напрям, якому ми присвятили весь 2022 рік. Ключовий для України. Тепер набуде додаткового прискорення. Плануємо запуск освітнього, інноваційного мілтек-кластеру, завдання якого — підтримувати та впроваджувати в життя ідеї, проєкти, пов'язані з військовими технологіями. Це пришвидшить нашу перемогу на полі бою та створить фундамент для економіки майбутнього», - розповів Федоров.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд