Михаил Федоров рассказал, что планирует изменить в сфере образования

15:24, 21 марта 2023
Федоров описал ключевые векторы работы.
Михаил Федоров рассказал, что планирует изменить в сфере образования
Источник фото: biz.censor.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Как мы рассказывали, Михаила Федорова назначили вице-премьер-министром по инновациям, развитию образования, науки и технологий.

«Это большая ответственность и одновременно возможность положительных изменений в образовании и науке, в которых очень нуждается Украина», - отметил он.

Федоров рассказал, что из-за войны около 1 млн детей учатся за границей, 1,5 млн учатся онлайн. Более 3 000 заведений образования пострадали от бомбардировок и обстрелов, 370 из них разрушены полностью.

Как рассказал Федоров, теперь задача их команды – помочь Министерству образования и науки реализовать качественные изменения.

Он выразил надежду, что сотрудничество с профильным министром, Оксеном Лисовым, будет максимально эффективным.

«Мы уже сделали первые шаги в формировании совместного видения стратегии развития образования», - подчеркнул Федоров.

(На языке оригинала)

«Ключові вектори нашої роботи:

  1. Новий підхід до управління системою освіти. Тотальна боротьба з бюрократією.

Трансформування закладів освіти в такі, що підтримують та залучають талановитих викладачів за гідну оплату праці. Надання свободи управління ефективним менеджерам для реалізації змін. Трансформування освітніх просторів у сучасніші. Навчання для освітніх менеджерів та викладачів. Окрема роль розвитку англійської мови, цифрових навичок, підприємництва. Відкриття можливостей для талановитих науковців. Грантове й швидке фінансування проєктів.

  1. Цифровізація освіти.

Розширення Дії на освітній напрям. Круті сервіси для школярів, студентів та батьків. Для викладачів — розвиток онлайн-системи для роботи з контентом, створення платформи для управління освітніми процесами та отримання даних для ухвалення якісних управлінських рішень.

  1. Розроблення та впровадження стратегії розвитку інновацій України майбутнього. Відповідь на питання, як розвивати інновації в найближчі 3-5-10 років, щоб українці створювали мільярдні компанії та конкурували з технологічно розвиненими країнами.
  2. Розвиток мілтек. Напрям, якому ми присвятили весь 2022 рік. Ключовий для України. Тепер набуде додаткового прискорення. Плануємо запуск освітнього, інноваційного мілтек-кластеру, завдання якого — підтримувати та впроваджувати в життя ідеї, проєкти, пов'язані з військовими технологіями. Це пришвидшить нашу перемогу на полі бою та створить фундамент для економіки майбутнього», - рассказал Федоров.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва