Виманювали дані про банківські рахунки: правоохоронці викрили міжнародну злочинну організації, яку очолював киянин

20:21, 30 березня 2023
Зловмисники ошукали громадян ЄС на суму понад 160 млн грн.
Виманювали дані про банківські рахунки: правоохоронці викрили міжнародну злочинну організації, яку очолював киянин
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські правоохоронці разом із чеськими правоохоронними органами та за підтримки Європолу викрили та припинили діяльність міжнародної злочинної організації, члени якої шляхом шахрайства заволоділи чужим майном і коштами. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що киянин організував та очолив злочинну організацію, до якої входили іноземці та громадяни України.

«Учасники цієї організації розробляли неіснуючі посилання, які зовні ідентичні чеським офіційним онлайн-оголошенням. Вони виманювали в довірливих або неуважних користувачів мережі персональні дані про їх банківські рахунки та під виглядом купівлі-продажу неіснуючих товарів або послуг заволодівали їх коштами».

Відомо, що зловмисники ошукали громадян ЄС на загальну суму понад 100 млн чеських крон, що у гривнях становить суму понад 160 млн грн.

Зазначається, що на території Чехії було затримано приблизно 10 учасників цієї злочинної організації – громадян України та РБ.

Правоохоронці встановили організатора, пособників та виконавців, які проживали на території України та вчиняли кримінальні правопорушення.

На території м. Києва, м. Львова та Львівської області, Івано-Франківської та Вінницької областей спільною слідчою групою проведено понад 30 санкціонованих обшуків. Виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-кати, комп’ютерну техніку, носії інформації, банківські картки, які вони використовували для вчинення злочинів, кошти та інші речові докази.

Наразі організатору та його пособник повідомлено по підозру у створенні злочинної організації, керівництві нею та шахрайстві. Обом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді