У двох населених пунктах Харківської області можуть оголосити евакуацію

18:20, 17 квітня 2023
Наразі з усіх населених пунктів, де фактично йдуть бойові дії, евакуювали дітей
У двох населених пунктах Харківської області можуть оголосити евакуацію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Харківська обласна військова адміністрація може ухвалити рішення про примусову евакуацію з двох населених пунктів Дергачівської громади. Про це повідомив начальник ОВА Олег Синєгубов, передає Суспільне.

«Евакуація йде постійно по тих населених пунктах, де йдуть обстріли. Північ області, Харківський район. Там є два населені пункти — ми думаємо, щоб оголосити там примусову евакуацію, оскільки є для нас завдання — з деяких населених пунктів ми маємо вивезти дітей разом з їхніми сім’ями. І по Куп’янському напрямку так само. Поки зі всіх населених пунктів, де фактично йдуть бойові дії, діти евакуйовані. Минулого тижня ми евакуювали 30 дітей. Є плани й на цей тиждень», — розповів Синєгубов.

За його словами, людей вдається вивезти без примусової евакуації тоді, коли вони дослухаються — тоді ж оголошувати її «немає сенсу».

«Якщо ми зрозуміємо, що всі важелі впливу вичерпані, а люди все не хочуть виїжджати, тоді ми будемо приймати рішення щодо примусової евакуації», — додав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді