Історію слід викладати з точки зору успіху, – Оксен Лісовий

19:19, 25 квітня 2023
Міністр освіти закликав оновити зміст та методи викладання історії України та літератури у школах.
Історію слід викладати з точки зору успіху,  – Оксен Лісовий
Джерело фото: facebook.com/NAZKgov
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий вважає, що слід оновити методики викладання історії України та літератури у школах. Про це він заявив в інтерв'ю Медіа Освіторія.

На думку міністра, зокрема, слід модернізувати зміст курсу української літератури: повернути «загублені» імена та додати сучасних живих письменників.

Історію, за словами Лісового, треба вивчати з точки зору успіху.

«Ми – країна, яка зберегла свою територію, мову, культуру в оточенні імперій. Багато націй у такому оточенні не встояли...Курс шкільної історії повинен показати сучасним дітям успішність України, щоб кожен випускник відчував власну генетично закладену спроможність до стійкості та успіху», – підкреслив міністр.

Окремо Лісовий вважає, що дітям, які одночасно вчаться в українській та іноземній школі, варто зараховувати академічні результати за універсальними предметами

Наприклад, українська школа може зараховувати оцінки за природничі дисципліни, вивчені за кордоном, водночас окремо оцінювати унікальні предмети: українську історію, мову та літературу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді