У Маріуполі виявлено нові масові поховання: супутникові знімки

07:40, 27 квітня 2023
На знімках видно масштабні руйнування у місті, а також нові масові поховання.
У Маріуполі виявлено нові масові поховання: супутникові знімки
Фото: t.me/andriyshTime
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Google оновив карти по Маріуполю в GoogleMaps. На супутникових знімках видно масштабні руйнування у місті, а також нові масові поховання. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Розбомблений Драматичний театр ще до розбору завалів та з надписом "Діти". Маріуполь в ранах перед демонтажем. Судячи по істроії руйнувань - фото зі спутника зроблено в різні дати після середини березня 2022 року", - написав Андрющенко.

"Ми детально пропрацьовали карту всіх кладовищ. Та знайшли нові сектори масових поховань на Новотроїцькому кладовищі (Лівобережний цвинтар). Сектори по розміру візуально більші за братські могили у с. Виноградне або с. Мангуш", - додав радник мера.

Він зазначив що Новотроїцьке кладовище було достатньо довгий час (приблизно до середини липня) зачинене та під контролем окупантів.

"Кого поховано та в який період на зараз невідомо. Будемо намагатись з’ясувати, наскільки це можливо", - пояснив Андрющенко.

Також він наголосив, що вся істина буде встановлена остаточно після деокупації Маріуполя. Тому не треба знижувати активність моніторингу та отримання інформації про злочини рф в Маріуполі ані на хвилину. Допоки останнього злочинця окупантів не буде покарано.

Фото: t.me/andriyshTime

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду