В Україні почали виготовляти запчастини для західної військової техніки: Резніков розкрив деталі

13:58, 1 травня 2023
За словами Олексія Резнікова, українські техніки навчилися робити ремонт середнього рівня складності.
В Україні почали виготовляти запчастини для західної військової техніки: Резніков розкрив деталі
Фото: fakty.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що у країні наразі створено три лінії обслуговування і ремонту військової техніки, а запчастини для західних зразків виготовляються й на українському ринку. Про це він сказав в інтерв'ю журналісту Андрію Цаплієнку в ефірі телемарафону.

За його словами, простий ремонт відбувається прямо на полі бою.

«У нас є три лінії обслуговування і ремонту (техніки, - ред.). Дрібний простий ремонт поточний прямо на полі бою, де наші екіпажі навчені знають як це зробити. Наша задача - забезпечити їх запчастинами. Деякі запчастини ми вже навіть виготовляємо на українському ринку для західної техніки, наші підприємства, і не тільки державні, а й приватні, фантастично навчилися робити деякі речі», - заявив Резніков.

Міністр розповів, що особисто тримав в руках одну з деталей для американської САУ М109, яку виготовили українські промисловці. За його словами, вона була кращою ніж оригінал.

«Друга лінія ремонту - більш складний, але який можливо робити на українських підприємствах не зовсім далеко від лінії фронту в тих містах, де є індустріальні можливості», - додає далі Резніков.

Також він додаав, що  українські техніки навчилися робити ремонт і середнього рівня складності. Але він зауважив, що для цього теж потрібні запчастини, креслення, постійно ведуться перемовини про дозволи, ліцензії тощо.

«Третій - складний ремонт, ми змушені відправляти за кордон. Для цього збудовано декілька хабів в країнах-партнерах. Наприклад, по Leopard ми підписали меморандум на останньому «Рамштайні» разом з міністром оборони Німеччини і Міністром оборони Польщі», - каже Резніков.

Глава Міноборони пояснив, що мова йде про створення хабу в Польщі для ремонту танків Leopard 2.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді