Чи буде у школах статеве виховання: що кажуть у МОН

21:02, 11 травня 2023
Міністр освіти сказав, що у МОН розробляють проєкт стандартів, які перебачають впровадження окремого курсу статевого виховання у шкільну освіту.
Чи буде у школах статеве виховання: що кажуть у МОН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство освіти і науки відповіло громадській організації "Політична дія жінок", чи буде в українських школах курс статевого виховання.

Однак міністр Оксен Лісовий та гендиректор Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Олег Єресько надали різні відповіді. Про це "УП" повідомила Ірина Тишко, яка була співавторкою петиції про статеве виховання, і надсилала відповідний запит до МОН.

Міністр Оксен Лісовий сказав, що у МОН розробляють проєкт стандартів, які перебачають впровадження окремого курсу статевого виховання у шкільну освіту – тобто обов’язкова секс-освіта може бути.

"На сьогодні Міністерством освіти і науки розробляється проєкт державного стандарту для профільного рівня загальної середньої освіти. 

В межах реалізації соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі державного стандарту передбачається впровадження окремого курсу статевого виховання, який враховуватиме досвід європейських країн із впровадження програм статевого виховання", – відповів Лісовий.

 Міністр додав, що зараз відбувається розробка "просвітницьких програм, курсів, інформаційних та методичних матеріалів" для дітей та молоді, батьків, вчителів та інших дорослих, що долучаються до статевого виховання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді