Україна потребує відбудови бомбосховищ у навчальних закладах, — Зеленський

18:18, 13 травня 2023
За словами главаи держави, цей план важливий, щоб діти пішли в школи 1 вересня.
Україна потребує відбудови бомбосховищ у навчальних закладах, — Зеленський
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує відбудови бомбосховищ у навчальних закладах. За його словами, «невідомо, куди завтра буде стріляти росія». Про це глава держави розповів під час брифінгу за підсумками візиту в Італію.

Президент зазначив, що під час свого візиту до Риму та зустрічі з прем'єркою Джорджею Мелоні вдалося обговорити допомогу в рамках «Fast Recovery Plan».

«Цей план важливий, щоб наші діти пішли в школи 1 вересня. Нам потрібні бомбосховища для шкіл, університетів. Ми вибудували формат онлайн-освіти, але маємо розуміти, що для дітей важливий соціальний простір - щоб вони ходили до школи, бачили таких самих дітей, спілкувались», - сказав Зеленський.

Лідер підкреслив, що такого діалогу не було під час пандемії COVID-19 і ця тенденція продовжується через повномасштабну війну. За словами Зеленського, Італія готова допомогти у подоланні цієї проблеми.

«Питання не тільки у фінансах, ми потребуємо допомоги на технічному рівні, адже у нас велика кількість шкіл. Навіть там, де не було руйнувань - ми не розуміємо, куди завтра буде стріляти росія. Потрібно підготувати максимально безпечний освітній простір», - сказав лідер.

Зеленський також зазначив, що в рамках «Fast Recovery Plan» Україна очікує допомоги у відбудові домівок цивільних мешканців та відновленні енергетичної інфраструктури.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір