Чернівецька облрада заборонила діяльність релігійних організацій, які мають доведений зв'язок з рф, на території області

16:38, 16 травня 2023
Також проаналізують законність використання ними культових будівель та майна державної власності.
Чернівецька облрада заборонила діяльність релігійних організацій, які мають доведений зв'язок з рф, на території області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чернівецька облрада заборонила діяльність елігійних організацій, які мають доведений зв'язок з рф на території області. Про це сказано у повідомленні Чернівецької облради.

«Депутати Чернівецької обласної ради вважають діяльність релігійних організацій (об’єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором (росією), забороненою на території Чернівецької області. За це проголосували сьогодні під час засідання ХІІ чергової сесії 40 обласних обранців.

Своїм рішенням депутати пропонують Верховній Раді України, відповідно до ст. 93 Конституції України визначити законопроекти, які стосуються законності функціонування релігійних організацій, мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором, як актуальні для їх позачергового розгляду та прийняття», - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що рекомендації отримала й ОДА (ОВА). Зокрема, здійснити аналіз та вжити відповідних заходів щодо законності використання ними культових будівель та майна державної власності.

«Рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Чернівецької області» буде надіслано усім головам територіальних громад краю до відома та врахування в роботі. Їм рекомендують припинити договори оренди нерухомого майна, земельних ділянок з релігійними організаціями (громадами), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором, та заборони користування майном, що є власністю сільських, селищних, міських територіальних громад», - йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду