Громадянам розповіли, як планують навести лад у сфері паркування

11:24, 19 травня 2023
Громадянам розповіли про зміни законодавства, які спрямовані навести лад у сфері паркування.
Громадянам розповіли, як планують навести лад у сфері паркування
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк розповіла про законопроєкт №9233, який направлений на створення умов для конкуренції у сфері паркування та дозволить прибрати корупційну складову при обранні операторів паркувальних майданчиків.

«У чинному Законі «Про благоустрій населених пунктів» повноваження місцевої влади у сфері паркування виписані надто загально. Це призвело до відсутності будь-якої конкуренції на цьому ринку, корупційних ризиків у процесі обрання операторів паркувальних майданчиків та низької якості послуг. Ми хочемо внести низку змін до закону, щоб навести лад у цій сфері», – пояснила Шуляк.

За її словами, прозорість ринку паркувальних послуг можна забезпечити через запровадження електронних аукціонів з обрання операторів паркувальних майданчиків.

«Ми передбачили, що такі аукціони проводитимуть в електронній торговій системі (ЕТС). Протокол про проведення електронного аукціону та договір, який укладуть за його результатами, мають публікувати в ЕТС. Також за результатами аукціону визначать розмір річної плати за облаштування майданчика для паркування», – зазначила голова профільного комітету.

Вона запевнила, що така система обрання оператора майданчика для паркування дозволить зробити цей процес прозорим, конкурентним та позбавить його корупційної складової.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду