рф запустила фейк про «загибель» українських командирів: Танцюри, Сирського та Залужного

13:01, 20 травня 2023
У Міноборони припустили, що такі фейки з'являються, ймовірно, щоб «звітувати наверх» або деморалізувати українців.
рф запустила фейк про «загибель» українських командирів: Танцюри, Сирського та Залужного
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протягом останніх двох тижнів росіяни запустили три фейкові новини про «загибель» українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюру і Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

«За минулі два тижні ми спостерігали три таких новини. Це було щодо Танцюри - командувача Сил ТрО; щодо генерала Сирського - командувача Сухопутних військ і командувача східного напрямку; щодо Залужного - головнокомандувача.

З одного боку це можна сприймати, як фейк тому, що немає ніякої проблеми подзвонити, пересвідчитися, що все нормально, і людина жива. Але я раджу дивитися на цю проблему глибше, це не тільки інформаційний фейк», - заявила Маляр.

За її словами, подібні фейкові новини «часто є фальшстартом», коли ворог щось спланував, і «просто наперед повідомляє результат». Маляр припустила, що такі фейки з'являються, ймовірно, щоб «звітувати наверх» або деморалізувати українців.

«Це зрозуміло, що під час війни їм вигідно та важливо знищити наше військово-політичне керівництво. Те, що були неодноразові замахи на президента, це багато про це говорили. Але треба розуміти, що загроза життю є і для нашого військового керівництва», - підкреслила заступниця.

Вона додала, що росіяни «відпрацьовують пересування», тому військове керівництво «завжди» знаходиться під особистою загрозою.

«Питання їх персональної безпеки наразі має стратегічне значення», - підсумувала Маляр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді