На порталі Дія покращили три будівельні послуги: що змінилося

18:54, 31 травня 2023
Відтепер можна редагувати повідомлення і подати заяву ще швидше, зазначають у Мінцифри.
На порталі Дія покращили три будівельні послуги: що змінилося
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відтепер при отриманні будівельних послуг на порталі Дія користувачі зможуть вносити зміни в уже подане повідомлення, а більшість даних у заяві підтягуватимуться автоматично з Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Це значно прискорить подання заяви і мінімізує технічні помилки, розповіли у Міністерстві цифрової трансформації України.

«З 2020 року процес отримання послуг змінювався, а зараз ми провели масштабну модернізацію, щоб користуватися сервісом стало ще зручніше. З головних змін — можливість редагувати повідомлення та виправляти технічні помилки. 

Також більшість даних у заяві підтягуватимуться з ЄДЕССБ. Це прискорить подання заяви і мінімізує кількість відмов від органів контролю, причиною яких були саме технічні помилки, допущені під час внесення відомостей вручну замовниками», - пояснюють у Мінцифри.

На порталі Дія доступні 3 модернізовані послуги:

Як зауважили у Мінцифри, послуги на основі будівельного паспорта, який визначає вимоги до розміщення та будівництва будинків, — одні з найпопулярніших серед будівельних сервісів.

«На порталі Дія майже 40% від усіх заяв на отримання послуг з будівництва пов’язані саме із цим документом», - зазначили у Міністерстві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України