Верещук закликала міжнародну спільноту розробити механізм покарання для рф за неповернення депортованих дітей

16:03, 1 червня 2023
Віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій назвала кількість депортованих рф дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування.
Верещук закликала міжнародну спільноту розробити механізм покарання для рф за неповернення депортованих дітей
Фото: БФ «Молодість»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наразі відомо про щонайменше 20 тисяч дітей, депортованих рф. Понад 4,5 тисяч з них мають статус сироти або позбавлені батьківського піклування. Про це віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила на брифінгу під час конференції «UA: Війна. Недоспівана колискова», пише Укрінформ.

За даними видання, Верещук закликала рф надати Україні списки та повернути вивезених українських дітей. У разі відмови рф повертати маленьких українців посадовиця закликала міжнародну спільноту розробити та застосувати проти рф дієвий механізм «покарання».

Окремо на брифінгу було порушене питання повернення евакуйованих дітей-сиріт з закордону та їх подальшу адаптацію в Україні.

«Ми розуміємо, що наші статусні діти мають право бути усиновленими, мають право бути переданими в опікунські родини. Цей процес повернення – це зараз також величезне завдання, яке перед нами стоїть. Оскільки не лише питання в тому, щоб вивезти дітей – їх потрібно повернути та адаптувати, щоб діти могли жити на рідній землі», – зауважила віцепрем'єр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді