В Україні необхідно вдосконалити процес опікунства над дітьми-сиротами, – Верещук

18:26, 5 червня 2023
За словами Віцепрем’єр-міністра, в Україні треба поширити практику передачі дітей-сиріт до сімейних форм виховання та спростити усі необхідні для цього процедури.
В Україні необхідно вдосконалити процес опікунства над дітьми-сиротами, – Верещук
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Збереження робочих місць для вчителів на деокупованих територіях та удосконалення процесу взяття під опікунство дітей-сиріт – основні питання, які були обговорені на засіданні Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Віцепрем’єрка доручила детально розібратися із ситуацією та вжити заходів для того, аби зберегти робочі місця для вчителів на деокупованих і прикордонних з росією територіях.

Також вона наголосила на потребі поширення в Україні практики передачі дітей-сиріт до сімейних форм виховання та спрощенні усіх необхідних для цього процедур.

Зокрема, має бути удосконалений процес збору необхідних документів і навчання опікунів (піклувальників).

Відповідальні органи та служби отримали доручення перевірити порядок, починаючи від отримання кандидатства й закінчуючи взяттям під опіку.

На засіданні було порушено й питання захисту прав дітей, розлучених із законними представниками за кордоном, та їх повернення до України.

Розбіратися з цим питанням доручили Нацсоцсервісній службі та консульським установам.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді