Черга з Калашнікова: у Миколаєві солдата засудили за вбивство командира батальйону

20:12, 15 червня 2023
У Миколаєві засудили до 10 років позбавлення волі раніше звільненого від покарання військовослужбовця.
Черга з Калашнікова: у Миколаєві солдата засудили за вбивство командира батальйону
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Миколаєві засуджено раніше звільненого від покарання військовослужбовця. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року солдат, перебуваючи на території тимчасової дислокації військової частини у стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклого словесного конфлікту, із закріпленого за ним автомата Калашникова навмисно здійснив 5 прицільних пострілів чергою у бік командира. Від отриманих травм, які виявились несумісні з життям, потерпілий помер на місці події.

Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва у лютому 2023 року обвинуваченого було визнано невинуватим у вчиненні злочину. Миколаївська спецпрокуратура у сфері оборони, не погодившись із таким рішенням, подала до суду апеляційну скаргу.

Миколаївський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону та скасував вирок суду першої інстанції, ухваливши новий, яким військовослужбовця однієї з військових частин ЗСУ визнано винним в умисному вбивстві та призначено 10 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду