Національний університет оборони України позбавлено, присвоєного у 2013 році, імені Івана Черняховського

09:18, 19 червня 2023
Указом Президента України було знято ім'я російського ката із назви університету.
Національний університет оборони України позбавлено, присвоєного у 2013 році, імені Івана Черняховського
Джерело фото: kmr.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У жовтні 2022 року Київська міська рада звернулась до Президента України та Міністра оборони України щодо необхідності відмови від присвоєного Національному університету оборони України імені Івана Черняховського.

Як повідомили у Київській міській раді, 16 червня 2023 року, указом Президента України було знято ім'я російського ката із назви університету.

«Ім'я Івана Черняховського було присвоєно університету у 2013 році. Іван Черняховський був радянським воєначальником, який у 1921-1923 роках брав участь у боротьбі проти українських повстанців, а також під його керівництвом червоноармійці в Східній Пруссії жорстоко знущались з мирного населення, вбивали як дітей, так і дорослих. Військовий заклад вищої освіти України точно не може бути названий на честь російського ката. І на цьому торік наголосив весь депутатський корпус у зверненні Київської міської ради до Президента України та Міністра оборони України. Україна є незалежною та має власну історію, і ми точно мусимо позбуватись нав'язаних радянським союзом, а згодом і російською федерацією назв», - зазначили у міськраді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді