Народні депутати пропонують передбачити адміністративну відповідальність за неповідомлення про випадки жорстокого поводження з дитиною

22:15, 19 червня 2023
Раді пропонують розширити сферу адміністративної відповідальності за булінг (цькування) на інші колективи, де з метою навчання, тренування, творчості, оздоровлення, відпочинку, лікування тощо перебувають діти.
Народні депутати пропонують передбачити адміністративну відповідальність за неповідомлення про випадки жорстокого поводження з дитиною
Фото: pnotg.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

19 червня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9400 щодо запобігання та протидії насильству стосовно дітей.

У пояснювальній записці йдеться, що метою і завданнями проєкту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання та протидії насильству стосовно дітей» є протидія, попередження та захист від булінгу (цькування) дітей та інших учасників колективів, де з метою навчання, тренування, творчості, оздоровлення, відпочинку, лікування тощо перебувають діти.

Законопроєктом пропонується розширити сферу адміністративної відповідальності за булінг (цькування) на інші колективи, де з метою навчання,
тренування, творчості, оздоровлення, відпочинку, лікування тощо перебувають діти, а також передбачити адміністративну відповідальність за неповідомлення про випадки жорстокого поводження з дитиною, в тому числі булінгу (цькування), домашнього насильства, насильства за ознакою статі.

Так, зокрема, за булінг дітей, вчинений посадовою особою, яка під час виконання своїх обов’язків контактує з дітьми або на яку покладено обов’язки щодо виховання чи лікування (реабілітації) дітей, - тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від п’ятдесяти до шістдесяти годин.

Також законопроєкт передбачає можливість направлення судом особи, яка вчинила булінг (цькування), на проходження відповідної програми для таких осіб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді