Вищий антикорсуд конфіскував київські квартири російського пропагандиста Лєбєдєва

09:45, 11 липня 2023
У дохід держави стягнули дві квартири в центрі Києва площею 138 кв. м та 193 кв. м.
Вищий антикорсуд конфіскував київські квартири російського пропагандиста Лєбєдєва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення активів російського пропагандиста Артемія Лебедєва, який перебуває під санкціями РНБО. Про це повідомила директорка Департаменту санкційної політики Мінʼюсту Інна Богатих.

У дохід держави стягнули дві квартири в центрі Києва: на Ярославовому Валу (площа 138 кв. м) і на вулиці Саксаганського (193 кв. м).

Перша квартира записана безпосередньо на Лебедєва, другу він переписав на свого товариша-програміста за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення рф.

Лебедєв відкрито поширює антиукраїнську пропаганду і відвідує окуповані території. Його внесли до санкційного списку в січні 2023 року.

Також Богатих повідомила, що у п’ятницю Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду два нових позови про застосування санкції у виді стягнення активів на користь держави до:

- ПАТ "Група ЛСР" (рф) за участі AEROC Investment Deutschland GmbH, Андрія Молчанова,

ТОВ "АЕРОК". Група ЛСР володіє в Україні двома заводами по виробництву газобетону та є одним із лідерів цього ринку.

"Група компаній «ЛСР» продовжує активно співпрацювати з діючим військово-політичним режимом країни-агресора і здійснює реалізацію

продукції власного виробництва на окупованих територіях, у тому числі на території тимчасово окупованого Криму, сплачує податки до бюджетів усіх рівнів в значних розмірах, бере активну участь у підтримці ведення агресивної війни шляхом долучення до забезпечення житлових потреб військовослужбовців збройних сил рф і їх соціальної підтримки.

- Ворони Дмитра Миколайовича, екс-заступника Міністра юстиції України (2012-2014рр.), з 2018 року Ворона Д.М. почав працювати позаштатним

радником «голови» окупованого Криму, у 2020 році обіймав посаду голови корпорації розвитку, так званої «Республіки Крим». Займався залученням інвесторів у регіон, просуванням півострова на російському та закордонних ринках. У 2022 році, перебуваючи на тимчасово окупованій території АР Крим, у зв’язку із окупацією територій Запорізької та Херсонської областей, використовуючи значний досвід отриманий під час роботи в органах державної влади України, приймав участь у розробці «військово-цивільної адміністрації», яка у подальшому стала основою для побудови структури органів окупаційної влади на анексованих територіях.

У вересні 2022 року Ворона Д.М. призначений радником т.зв. «голови Запорізької військово-цивільної адміністрації», що діє на тимчасово окупованих територіях.

20.12.2022 Ворона Д.М. наділений повноваженнями сенатора рф - представника виконавчого органу державної окупаційної влади Запорізької області в раді федерації країни-агресора, де став членом комітету по економічній політиці.

Активи, якими прямо чи опосередковано володіє Ворона Д.М. – нерухомість в Києві та Миргороді, 10 земельних ділянок в Київській області, домоволодіння 324 кв.м. в Київській обл., грошові кошти, 3 об’єкта нерухомості в Донецьку, легкові автомобілі",  - йдеться у повідомленні.

"11 липня запрошую всіх зацікавлених до зали судових засідань ВАКС, де о 14.00 розпочинаються слухання по позову Мінюсту до Бабакова, Гінера, Воєводіна та пов’язаних з ними осіб щодо застосування санкції у виді стягнення активів в дохід держави", - додала вона.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду