Депутату від «ОПЗЖ» Пономарьову повідомили про підозру у держзраді

12:33, 24 липня 2023
Через комерційні розбіжності з окупантами Пономарьов повернувся до України, де йому було повідомлено про підозру.
Депутату від «ОПЗЖ» Пономарьову повідомили про підозру у держзраді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чинному народному депутату України від проросійської партії «ОПЗЖ» Олександру Пономарьову 24 липня повідомили про підозру за статтею «державна зрада», – повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ встановили, що депутат кількох скликань від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» перейшов на бік ворога на початку війни. У перший же день повномасштабного вторгнення рф він поїхав з Києва до окупованого Бердянська. Задля збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті, він почав співпрацювати зі загарбниками», – йдеться у повідомленні.

За оперативними даними, підприємства, що перебували у зв'язку з певним депутатом, продовжують надавати допомогу військам РФ, забезпечуючи їх приміщенням, харчуванням та паливно-мастильними матеріалами. Також, місцеві ЗМІ, що перебували під його впливом, поширюють проросійські наративи та пропаганду, що вводить місцеве населення Бердянська в оману.

Протягом тривалого періоду часу сам депутат перебував на окупованій території, де зустрічався з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації міста, наслідуючи їх підтримку і навіть отримавши охорону від них. Він також відвідав тимчасово окупований Крим та росію.

Однак через комерційні розбіжності з окупантами депутат прийняв рішення повернутися до неокупованої частини України. Наразі йому було повідомлено про підозру та вручено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України