CNN опублікувало відео липневої атаки морського дрона по Кримському мосту

09:00, 16 серпня 2023
Голова СБУ Василь Малюк повідомив, що був використаний безпілотник під назвою Sea Baby, який став результатом багатомісячної розробки.
CNN опублікувало відео липневої атаки морського дрона по Кримському мосту
Фото: СБУ / cnn.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Американський телеканал CNN оприлюднив надані йому Службою безпеки України кадри, на яких показаний момент удару морського дрона по Керченському мосту в липні цього року.

Голова СБУ Василь Малюк розповів виданню, що використовуваний безпілотник під назвою Sea Baby є результатом місяців розробки, яка почалася відразу після повномасштабного вторгнення рф. 

"Морські безпілотники – це унікальний винахід Служби безпеки України. Жодна з приватних компаній не бере участі. Нещодавно за допомогою цих безпілотників ми успішно вразили Кримський міст, БДК «Оленегорский Горняк» та танкер SIG", – сказав він.

СБУ надала CNN відео липневої атаки, на якому було показано монітор пілота дрона за кілька хвилин до того, як Sea Baby доставив близько 850 кг вибухівки до однієї з бетонних опор Кримського мосту.

Телеканалу надали два відео з камер відеоспостереження, на яких видно момент удару дрона по дорожній ділянці мосту, а потім приблизно через п'ять хвилин – ще один удар по залізничній ділянці.

"Ми працюємо над рядом нових цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю, це буде захоплюючим, особливо для наших ворогів", — попередив Малюк.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив причетність СБУ до двох операцій з підриву Керченського мосту в Криму. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду