За ґрати на 15 років відправили колаборанта, який створив агентурну мережу російського гру у Дніпрі

19:22, 21 серпня 2023
15 років за ґратами проведе ексголова однієї з місцевих громадських організацій, який створив агентурну мережу російського гру у Дніпрі.
За ґрати на 15 років відправили колаборанта, який створив агентурну мережу російського гру у Дніпрі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За матеріалами Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав координатор агентурної мережі головного управління генштабу зс рф (відомого як гру), яка діяла у Дніпрі, – повідомляє пресслужба СБУ.

Доведено, що зловмисники коригували російські ракетні удари по місту, а потім «звітували» агресору про наслідки ворожих атак.

Статус голови однієї з місцевих громадських організацій резидент використовував для прикриття розвідувально-підривної діяльності воєнної розвідки рф. Однак у результаті спецоперації контррозвідки СБУ у Дніпрі у січні цього року зловмисника та 6 учасників його групи було затримано. Ще одного учасника цієї мережі Служба безпеки затримала у серпні.

За матеріалами СБУ суд призначив резиденту російського гру 15 років тюрми.

Злочинцем виявився місцевий житель, який ще на початку повномасштабного вторгнення рф був завербований кадровим співробітником воєнної розвідки країни-агресора. Тоді він отримав завдання сформувати власну агентурну мережу і перейти в «режим очікування», яка навесні 2022 року приступила до збору інформації про місцезнаходження і технічний стан ключових об’єктів критичної інфраструктури регіону.

Резидент передавав отримані від своїх інформаторів розвіддані напряму своєму «куратору» з російського гру через анонімні месенджери.

На підставі зібраних доказів ворожого поплічника визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду