У МЗС відреагували на заклики Орбана до «угоди з Путіним за спиною Києва»: Не торгуємо територіями і суверенітетом

16:40, 30 серпня 2023
Віктор Орбан назвав «нереалістичним» повернення Криму і заявив, що нібито Україна «не переможе рф».
У МЗС відреагували на заклики Орбана до «угоди з Путіним за спиною Києва»: Не торгуємо територіями і суверенітетом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Міністерстві закордонних справ відреагували на нову заяву угорського прем’єра Віктора Орбана про те, що Заходу слід "укласти угоду із Путіним щодо безпеки України, яка не повинна включати ні повернення Криму, ні членство України в НАТО".

Угорський прем'єр також вважає, що найкращим шансом для миру нібито є "припинення військової підтримки України". Також він назвав "нереалістичним" поверення Криму і заявив, що "Україна не перможе рф". 

Спікер МЗС Олег Ніколенко підкреслив, що Україна не торгує своїми територіями та суверенітетом, і світ також не торгуватиме.

"Насправді ми вже почали хвилюватися, що Віктор Орбан давно не закликав припинити постачання зброї до України та узаконити агресію росії. Навіть почали сумніватися в послідовності позиції угорського прем’єра.

Ми не знаємо як там в Угорщині, але Україна не торгує ні своїми територіями, ні своїм суверенітетом. І світ не буде торгувати. А російське керівництво, яких би воно не залучало публічних адвокатів, неодмінно понесе відповідальність за все заподіяне українцям зло", - написав Ніколенко у фейсбук.

Зазначимо, що Віктор Орбан часто закликає Україну до переговорів з рф на умовах країни-агресора. Він також заявляв про "необхідність не допустити контранаступ ЗСУ". 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва