Реєструвати авто можна онлайн: Кабмін спростив доступ до послуг для водіїв

07:00, 16 вересня 2023
В Україні розширили можливості електронного кабінету водія та Порталу Дія.
Реєструвати авто можна онлайн: Кабмін спростив доступ до послуг для водіїв
Джерело фото: Главком
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд України прийняв рішення щодо внесення змін до постанови КМУ, яка регулює питання реєстрації автотранспорту. Ці зміни мають на меті спростити доступ до послуг для всіх громадян. Про це повідомив представник Уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, внесено зміни до постанови КМУ від 07.09.1998 №1388 «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів».

Тепер розширено функціональні можливості електронного кабінету водія та Порталу Дія щодо можливості замовлення в електронній формі послуг з:

  • державної реєстрації, зняття з обліку транспортних засобів;
  • видачі тимчасового реєстраційного талона у звʼязку з наданням права керування транспортним засобом іншій фізичній особі або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу на імʼя іншої фізичної особи, яка здійснює поїздку за кордон;
  • продовження терміну відповідального зберігання номерних знаків перереєстрованих або знятих з обліку транспортних засобів для подальшого закріплення за іншими транспортними засобами власника;
  • видачі висновку щодо можливості нанесення спеціальних індивідуальних ідентифікаційних номерів або дублювання первинних ідентифікаційних номерів транспортних засобів; обміну посвідчення водія, виготовленого на бланку, на посвідчення водія в електронній формі та навпаки.

Ці зміни також стосуються продовження терміну відповідального зберігання номерних знаків перереєстрованих або знятих з обліку автотранспортних засобів для подальшого їх закріплення за іншими транспортними засобами власника, а також видачі висновку щодо можливості нанесення спеціальних індивідуальних ідентифікаційних номерів або дублювання первинних ідентифікаційних номерів автотранспорту. Зміни дозволять громадянам отримувати документи в електронній формі, що спростить та прискорить процедуру.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду